Den här rätten innehåller knappt några kolhydrater alls så den är väldigt lchf & lchq-vänlig. Lika vänlig om man inte följer någon diet såklart. Då kan det vara gott med potatis till kanske :) Har fått laga mat med albin på armen idag och därför fick det bli en ugnsrätt. Den lagar sig ju i princip själv. Jätteenkelt & jättegott!
Ingredienser för 2 personer:
400 g torskfilé, tinad eller färsk
2 dl lätt creme fraishe (eller orginal om man vill)
50 g fryst sparris
citronsaft
½ dl klippt gräslök
vitpeppar cayenne citronpeppar & salt
En klick smör, ca 5-10 g
1. Sätt ugnen på 180 c. Smält smöret i micron lite. Dela torsken i bitar
2. Häll smöret i en ugnsform och lägg ner torsken, blanda runt med smöret så det fördelas på fisken. Salta och peppra med alla kryddorna. Häll på citronsaft efter smak. Det är gott med mycket!
3. Blanda gräslöken med creme fraishe cayenne & citronpeppar.
4. Fördela fraishen över fisken, lägg sparrisen uppepå och in i ugnen 25 min.
Voila!
Näringsvärde per portion:
360 kcal
39 g protein
7 g kolhydrater
18 g fett
Gjorde nästan samma maträtt igår, förutom att jag hade bara lite dill :-) man kanske skulle testa sparris :-) gott! Men jag la in ugnsformen med smör i först och lät de smälta medan ugnen värmdes upp. :-)