Lyckat! :) Kladdkakan jag bakade igår smakade super! Fast jag hade den i ugnen liiite för länge, så den blev lite torr. Jag gjorde ganska mkt så jag frös in den, tog fram en bit nyss och lät den tina i ca 10 min innan jag åt den och helt plötsligt blev den MYCKET godare! Kall och lite seg så :) Ni borde absolut testa.
För en stor kaka (ca 15-20 lagom små bitar)
3 ägg
2½ dl strösocker
1 dl mjöl
3/4 dl kakao
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
250g lättkvarg
Florsocker och ev. hackade nötter till granering
Lite smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd försiktigt ner kvargen i äggsmeten och sedan de torra ingredienserna.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-25 min.
Låt kakan kallna, pudra på florsocker och ev. nötter (jag använde hackade hasselnötter).
Använder man en djup form gräddar man kakan den längre tiden, men jag använde en vanlig pajform med låg kant så jag skulle tagit ut den efter 15, vilket jag kommer göra nästa gång. Den här ska lätt bakas igen!
Vaniljvisp rekomenderar jag som tillbehör, den är ganska kalorisnål :) Annars grädde eller vaniljsås om man föredrar det :)
Näringsinnehåll per bit (om kakan delas i 20 bitar):
90 kcal
1,5 g fett
3,3 g protein
15 g kolhydrater