Har haft cravings efter vitkål idag! Och coleslaw e ju gott tänkte jag... En klassisk sådan innehåller creme fraiche och majonäs, men jag kör som vanligt på det jag har hemma.
Får be om ursäkt till er som inte äger någon matvåg. Jag mätte nämligen inte så noga i dl/msk idag utan vägde allt istället. Men det går ju att testa sig fram såklart. Det brukar bli bäst då ;)
140 g vitkål
1 morot
20 g rödlök
1/4 äpple
130 g lättkvarg
40 g rhode island salladsdressing (lätt)
2 tsk fransk senap
en skvätt färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
Strimmla vitkålen med förslagsvis en osthyvel. Skala äpplet och moroten och riv grovt på ett rivjärn.
Hacka rödlöken. Blanda ihop kvarg med dressingen senap & citronjuice och släng sedan ihop allting i en skål. Salta lite, peppra lite.
Jag använde min coleslaw i en fullkornswrap med kalkon, sweetchili & babayspenat. Bara för att jag var sugen på en wrap liksom. Det blev gott :)