Proteinladdade kärleksmums [sockerfri, låg fetthalt]

publicerat i Baka smalt, Mat och recept LCHQ / GI;
I detta recept har jag använt sukrin istället för socker. Sukrin & sukrin melis (kalorifritt florsocker) rekommenderar jag att beställa hem om man vill baka nyttigt :) Det finns bla. på bodystoore.se . Fördelen med det sötningsmedlet för att göra det enkelt är att det tål uppvärmning, det har noll kalorier, noll gi och påverkar inte blodsockret så det flyger i taket när man äter. Många använder stevia istället men jag tycker verkligen inte om steviasmaken.. sukrin smakar ingenting annat än sött.
 
Iallafall, såhär gör ni mina underbart goda kärleksmums:
 
Ingredienser:
1,5 dl dinkelmjöl (jag använder fullkorn men det är vilket som)
0,5 dl fiberberikade havregryn
1 skopa (30g) proteinpulver med chokladsmak (vanilj funkar helt säkert lika bra)
1,5 msk kakao
2,5 msk sukrin
2 tsk sukrin melis
1 dl mellanmjölk
1 ägg
1 msk cocosolja eller rapsolja
3,5 msk lågkalori äppelmos
 
 
Glassyr:
1 äggvita
1,5 msk kakao
3,5 msk sukrin melis
ev. några droppar vatten om det blir för tjockt
(Obs! om man inte är ALLERGISK mot socker eller går på nån superstrikt diet så föreslår jag att man byter ut 1 msk sukrin melis mot 1 msk vanligt florsocker. Det blir lite bättre konsistens och stelnar lite bättre, jag gjorde så).
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Börja med kakan. Blanda alla torra ingredienser för sig, och de blöta för sig. Vispa sedan ihop allt.
3. Häll i en ugnsform som antingen är klädd med bakpapper eller smord.
4. In i ugnen ca 7-10 min. Min kaka blev ganska låg eftersom jag använde en stor form. Gör man en djupare kaka så kan den behöva gräddas någon minut extra, stick ner en knivspets och se efter, den får gärna va lite kladdig. Ta ut och låt svalna.
5. Vispa ihop ingredienserna till glassyren, späd ev men någon droppe vatten i taget om den blir för tjock. Den ska vara ganska seg men fortfarande flytande.
6. Bred ut glassyren på kakan, toppa med kokos och ställ in i kylen över natten.
Obs (igen) att kakan inte ALLS smakar lika bra direkt som efter en natt i kylen. Den måste få stå ett tag :)
 
Ät och njuuuuuuuuut.
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Har du möjligen näringsvärdet på kakan :) ?

Svar: Jepp har lagt upp det nu :)
isabella

Kommentera inlägget här :