Dagens middag alltså. Det var åter igen sviiiiiiiiiiingott! Och gick fort som ögat att laga, jora!
Riset gör man såhär:
1. Koka upp en gryta med lättsaltat vatten.
2. Hacka blomkål till bitar som är lika stora som ris, eller små som ris kanske.
3. Lägg ner blomkålen i det kokande vattnet i ungefär 30 sekunder, sen är det bara att hälla av. Klart! :)
Ett blomkålshuvud räcker till ungefär 2-3 personer beroende på storlek.
Till det stekte jag kycklingfilé med lite blandade kryddor på + en sallad med isberg avocado & tomat.
Strök ett tunt lager pesto över kycklingen när den var klar och "klickade" ut lite till överallt på tallriken :) Sist ringlade jag italiensk lättdressing (från felix) över alltihop. Superenkelt.
Och en liten jämförelse
200g Långkornigt vitt ris: 234 kcal / 0g fett / 5g protein / 52g kolhydrater
200g Blomkålsris: 56 kcal / 0g fett / 3g protein / 8g kolhydrater
Lätt att jag ska laga det där :D Älskar när du gör jämförelser med "vanlig" mat så man ser att det faktiskt är en ganska stor skillnad på näringsvärdet som man stoppar i sig! Stolt över dig gumman och jag älskar dina recept!! Puss från Jojo<3