Proteinbröd / proteinkaka busenkelt!

publicerat i Baka smalt, Mat och recept LCHQ / GI;
En smet - 2 serveringsförslag :)
Fullt av fibrer och protein. Väldigt mättande. Inget socker. Inget mjöl. Bara saftigt gott och nyttigt! Har sett något liknande för längesen som då kallades "grötkaka" men här har jag gjort min egen version. Det enda man behöver tänka på är att förbereda kvällen innan.
 
För 2 personer:
1 dl fiberberikade havregryn (funkar lika bra med vanliga om man bara har det hemma)
1 skopa (ca 30g) proteinpulver, valfri smak (jag tog bär/vanilj)
1 ägg
1 msk hela linfrön
1 msk andra valfria frön, tex solros/pumpa/chai (om man vill)
½ dl vatten
 
1. Blanda allt noga  i en skål, häll över i en ugnsform, täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
2. På morgonen när du vaknar är det bara att sätta ugnen på 250grader, in med kakan i ca 15-20 min (beroende på hur stor form du har /hur djup kakan blir. Jag använder en 2 portionersform och tar ut den efter 17 min).
Ta ut och låt svalna lite. Klart!! :)
 
Serveringsförslag 1. Blanda minikeso med lågkcal-sylt och skiva lite banan till. Ät den som en kaka. Eftersom smaken från proteinpulvret är ganska söt (beroende på sort) så funkar det bra.
 
Serveringsförslag 2. Skär skivor och ät som bröd! Det är min favorit eftersom jag ääääälskar grovt bröd. Det här ger lite tuggmotstånd av grynen och fröna men är ändå riktigt saftigt och lite sött, perfekt! Smaka och känn efter själv vad som passar till pålägg.. Jag gillar brytningen salt/sött så jag tog lite bregott med havssalt & tomater.
 
Näringsvärde per portion (halva kakan)
Kcal: 178
Fett: 5,5 g
Protein: 20 g
Kolhydrater: 10 g
Ät och njut!!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Isa:

Bara en fråga, vf äter du så hälsosamt o verkar tänka mkt på kalorier m.m när du e så himla smal? Du e jättefin absolut!

Svar: hej isa! Jag ser ingen anledning till att inte äta hälsosamt hur man än ser ut? :) Man mår ju bra av det! Nyttig mat är ett stort intresse jag har sen länge tillbaka. Älskar att skapa nya recept, testa allt nytt jag hittar i butiker osv. Jag går inte på nån diet eller bantar, utan äter mat som är bra för kroppen. Jag började äta efter GI när jag var runt 18 år och det har blivit en livsstil liksom... Sen (om du läst bloggen ett tag?) så har du nog sett att jag äter all möjlig skit när jag känner för det med! ;)Att jag skriver upp näringsinnehåll, kalorier osv på mina recept är för att jag vill dela det så man slipper räkna själv om man nu går på nån diet :) Tack för komplimangen! Ha det gott :)
isabella

Kommentera inlägget här :