
Smörgåspålägg för veganer?
publicerat i
Testar Rawfood / Vegan;

Hej, kul att du hittade in till min blogg! Skall knåpa ihop ett inlägg snart om alla dessa variabler i vår kost som skall gå ihop, det som jag skrev i den där romanen till kommentar på en annan hälsoblogg ;)
Jag brukar ha tahini som pålägg, det är sesampasta (smör gjort på sesamfrön). Brukar använda Kung Markattas ekologiska och kravmärkta tahini som endast innehåller sesamfrön och havssalt - den kostar runt 25-30 kr tror jag, men räcker jättelänge. Jättegott pålägg! Nötsmör överhuvudtaget (utan konstiga tillsatser och socker vill säga) är ju grymma som pålägg om man vill skippa animaliska produkter. Enkelt att göra själv också om man känner för det - köpa ett gäng nötter man gillar och mixa + ev. tillsätta lite olja och salt! :)
Tomater med aromat, hummus, rivna morötter (jättegott på knäcke), brukar göra en egen enkel tapenade med gröna och svarta oliver, vitlök och salt. Sen finns det ju en massa veganska färdiga pålägg typ ost och pastejer, "skinka" mm men du kanske helst ville undvika "färdig" mat?