Yes det blev mina livs första egna kycklingbiffar till middag! :) Köpte med mig kycklingfärs från norge (ja gud vad jag handlade där... ni skulle bara veta). Jag har inte hittat kycklingfärs här i sverige, vart finns det? Där borta kostade 400g 16nok, det blev en billig middag med andra ord :) Jättegott också!
I detta receptet har jag inte använt något ströbröd eller mjölk, vilket betyder cirkus noll kolhydrater. Jag har inte heller haft i grädde, det för att hålla en ganska låg fetthalt, men vill man så kan man lägga till det, tex för lchf.
För 8 biffar:
400 g kycklingfärs
1 liten gul eller röd lök
1 liten vitlöksklyfta
1 ägg
Valfria färska örter, jag använde timjan och basilika
Salt & peppar
En skvätt limejuice (kan uteslutas)
Olja till stekning
1. Finhacka lök & vitlök, bryn det lite snabbt i en stekpanna med olja. Hacka örterna.
2. Lägg färsen i en bunke, tillsätt löken, ägg, örter, peppar, lite salt, ev lime och blanda väl. Låt stå ett par minuter.
3. Forma 8 lika stora biffar och stek på medelvärme i en panna mej olja. Dela en biff och kolla så de är klara.. alltid lika viktigt med kyckling.
Detta kan man servera med lite vad man vill. Jag valde icas färdiga hickory grill-sås för att jag hade en otålig son som inte tyckte att jag skulle laga mat längre, och en enkel grönsallad med färskpressad lime över :) Nästa gång ska jag göra en varm sås, jag tror det skulle passa bättre :)

Näringsvärde per portion (2 biffar):
170 kcal
18 g protein
2 g kolhydrater
8,5 g fett
Kycklingfärs brukar finnas på maxi och andra större affärer, dock brukar det vara dyngdyrt. Jag försöker passa på när jag ser att de har kort datum, då kostar det ju hälften av vad det brukar. :)